Katholieke kerk Gorinchem

Katholieke Kerken in Gorinchem

Gorinchem is een stad in de provincie Zuid-Holland, Nederland. Gelegen aan de rivier de Merwede. Haar geschiedenis gaat terug tot de Middeleeuwen en zij heeft door de eeuwen heen verschillende functies vervuld, onder andere als militair fort, handelscentrum en havenstad. Op deze pagina vindt je meer over de katholieke kerk Gorinchem.

De historische binnenstad van Gorinchem valt op door de 16e-eeuwse stadsmuren en verdedigingstorens. Veel historische gebouwen, zoals de Grote Kerk, Martlaren van Gorcum en het oude stadhuis, zijn binnen de muren te vinden. Het stadhuis, gebouwd in 1693, is een mooi voorbeeld van Nederlands classicisme en heeft een indrukwekkende gevel met een klokkentoren. 

Kerkzoeker-Gorinchem-min

HH. Martelaren van Gorcum

De HH Katholieke Martelaren van Gorcum Kerk in de stad Gorinchem is een belangrijke religieuze plaats in Nederland. Het ontleent zijn naam aan de negentien martelaren van Gorcum die in 1572 vanwege hun katholieke geloof door protestantse opstandelingen werden geëxecuteerd. Vandaar ook de naam kerk.

De kerk in Gorinchem is gebouwd in 1853 en heeft een indrukwekkende neogotische architectuur, waaronder hoge gewelven en prachtige gebrandschilderde ramen. De kerk heeft gediend als een belangrijke plaats voor de katholieke eredienst en het gebed in de regio.

De geschiedenis van de katholieke kerk Gorinchem

De Martelaren van Gorcumkerk heeft een religieuze betekenis en heeft cultuurhistorische waarde. Het verhaal van de negentien martelaren is een opvallend onderdeel van de Nederlandse geschiedenis en is door de jaren heen in verschillende vormen van kunst en literatuur verbeeld. Daarnaast vindt er in Gorinchem jaarlijks een feest plaats ter ere van de martelaren.

De katholieke kerk verwelkomt bezoekers en biedt een rustige omgeving voor gebed en meditatie. Het interieur is voorzien van prachtige schilderijen en beelden die de belangrijke geschiedenis van de katholieke kerk in Nederland weergeven.

De katholieke HH. Martelaren van Gorcum kerk in de gemeente Gorinchem is een katholieke kerk met een groot belang als religieuze en cultuurhistorische site in Nederland. Het kan interessant zijn voor degenen die geïnteresseerd zijn in de geschiedenis van het land en het katholicisme.

Bekijk de website voor alle algemene gegevens van de kerk. Zoals wanneer de eerstvolgende mis is.

Kerkzoeker.nl-katholieke-kerken-rotterdam

Katholieke kerken Amsterdam

Kerkzoeker.nl-katholieke-kerken-rotterdam

Katholieke kerken Rotterdam

Kerkzoeker Den Helder

Katholieke kerken Den Helder