Katholieke kerk Amsterdam

Katholieke Kerken in Amsterdam

Er zijn verschillende katholieke kerken in Amsterdam die je kunt bezoeken, afhankelijk van je voorkeur en locatie. Hier zijn enkele van de bekendste en meest bezochte katholieke kerken in Amsterdam:

Basiliek van de Heilige Nicolaas

Basiliek van de Heilige Nicolaas

De Sint-Nicolaasbasiliek is een rooms-katholieke kerk in het hart van Amsterdam. Het is een van de belangrijkste kerken van de stad en dient sinds de bouw in 1685 als gebedshuis. Het gebouw heeft een prachtige barokke gevel en interieur met sierlijk houtsnijwerk, vergulde beelden en schilderijen met scènes uit de bijbel.

De Sint-Nicolaasbasiliek werd gebouwd op de plaats waar een eerdere kerk stond tot deze werd verwoest tijdens de Nederlandse Opstand in 1578. De nieuwe kerk werd ontworpen door Theodor Schreijer, die er de klassieke barokstijl aan gaf die er nu nog steeds staat. In de kerk zijn talrijke kapellen gewijd aan verschillende heiligen, waaronder St. Norbertus, St. Ignatius en St. Thomas van Aquino, waardoor het een populaire bestemming is voor pelgrimstochten om hulde te brengen aan deze figuren uit de geschiedenis.

Het meest indrukwekkende kenmerk van dit opmerkelijke Sacrale Monument is de torenhoge koperen koepel die bovenop het gebouw staat als een kroonjuweel uit de oudheid. Gelovige mensen en bezoekers kunnen naar de top klimmen voor een onvergetelijk uitzicht over de skyline en de grachten van Amsterdam.

Onze lieve Vrowekerk

De Onze-Lieve-Vrouwekerk in Amsterdam is een van de mooiste en meest iconische kerken van de stad. Ze ligt in het hart van Amsterdam, vlakbij de Dam en het Koninklijk Paleis. Deze kerk heeft een lange en rijke geschiedenis die teruggaat tot de 16e eeuw toen ze voor het eerst werd gebouwd.

Het interieur van de Onze-Lieve-Vrouwekerk is werkelijk prachtig, met zijn grote glas-in-loodramen. Sierlijke altaar en indrukwekkende beelden. Het altaarstuk is bijzonder indrukwekkend en stelt Jezus voor met zijn armen zegenend uitgestrekt. Dit kunstwerk is gemaakt door twee Italiaanse schilders in de 17e eeuw – Andrea Casali en Giovanni Battista Gaulli.

Deze kerk heeft ook enkele interessante zijkapellen gewijd aan verschillende heiligen. Zoals de heilige Franciscus Xaverius en de heilige Ignatius van Loyola. Bovendien bevinden zich hier verschillende belangrijke relikwieën. Waaronder een portret van Maria Magdalena dat onlangs door deskundigen van het Rijksmuseum is gerestaureerd.

Moeder_Godskerk-buitenkant
Sint Augustinuskerk

Sint Augustinuskerk

De St. Augustinuskerk in Amsterdam is een iconische katholieke kerk die dient als centrum voor theologie en spiritualiteit voor pelgrims, toeristen en de lokale gemeenschap. Deze prachtige kerk ligt in het hart van Amsterdam en staat bekend om haar rijke geschiedenis en prachtige architectuur. De St. Augustinuskerk dateert uit de late 17e eeuw en werd gebouwd op de fundering van een oude houten kapel die oorspronkelijk in 1543 werd gebouwd. Gedurende haar lange geschiedenis heeft de kerk gediend als een plaats van aanbidding en samenkomst voor katholieken in Amsterdam. Met diensten in zowel het Nederlands als het Latijn.

Vandaag de dag kunnen bezoekers het indrukwekkende interieur van dit grote gebouw verkennen. Met een verscheidenheid aan werken van beroemde Vlaamse barokschilders als Jan Steen en Pieter de Hooch. Het hoofdaltaar, de preekstoel en het orgel zijn allemaal mooie voorbeelden. Van traditioneel Nederlands vakmanschap van eeuwen geleden. Bovendien kunnen bezoekers enkele prachtige gebrandschilderde ramen bekijken met scènes uit Bijbelverhalen of heiligen uit heel Europa. Een hoogtepunt van een bezoek aan deze prachtige kerk is het bijwonen van een van de doordeweekse missen of de liturgieën die het hele jaar door op zondagen en feestdagen worden gehouden.

Sint Franciscus Xaveriuskerk

De Sint Franciscus Xaveriuskerk in Amsterdam is de oudste en grootste katholieke kerk van de stad. De St. Franciscus Xaveriuskerk, gelegen nabij het hart van Amsterdam, werd in 1660 gebouwd door de Jezuïeten. Dit barokke gebouw wordt beschouwd als een meesterwerk van de Nederlandse barokarchitectuur. En is een van de meest iconische monumenten in het historische centrum van Amsterdam.

Een bijzondere katholieke kerk in Amsterdam

Het interieur van de Sint Franciscus Xaveriuskerk is net zo indrukwekkend als het exterieur. Met een groot altaar en sierlijke decoraties. De kerk heeft ook prachtige gebrandschilderde ramen met scènes uit het leven van Franciscus Xaverius. Beschermheilige van missionarissen en ontdekkingsreizigers. Er staan ook enkele opmerkelijke kunstwerken. Waaronder enkele beelden van de bekende Nederlandse beeldhouwer Artus Quellinus II.

De St. Franciscus Xaveriuskerk houdt elke zondagochtend een wekelijkse mis en het hele jaar door zijn er speciale evenementen zoals dopen en bruiloften. Bezoekers aan Amsterdam moeten zeker een bezoek brengen aan deze ongelooflijke bezienswaardigheid. Voor een unieke religieuze ervaring die nergens anders te vinden is. Het gehele gebouw is het gehele jaar geopend voor allerlei bezoekers. Soms hoor je ook het elektronisch orgel prachtig spelen.

DeKrijtberg
Kerkzoeker.nl-katholieke-kerken-rotterdam

Katholieke kerken Rotterdam