De Bethel Pentecostal Temple Fellowship Nederland

 

De Bethel Pentecostal Temple Fellowship Nederland (BPTFN)  is opgericht door C.J.H. Theijs in 1960. Theijs was in 1952 begonnen met huis samenkomsten te houden in Den Haag en gestart met het uitgeven van het tijdschrift ‘Het Volle Evangelie’. De uitgave van dit blad gaf zo’n impuls aan het werk, dat hieruit de BPTFN is ontstaan. Sinds 1995 maakt BPTFN deel uit van Vereniging Landelijk Platform van de Pinkster- en Volle Evangelie Gemeente.

Internationaal is het kerkgenootschap verbonden met een moederkerk in Seattle en een zusterkerk in Indonesië.

Hier in Nederland bestaat dit kerkgenootschap uit 8 gemeenten; in Alphen a/d Rijn, Nijmegen (3), Den Haag, Leeuwarden, Drachten en Franeker.

Bethel Pentecostal Temple Fellowship Nederland is officieel geen kerkgenootschap maar een fellowship ontstaan om de bedieningen van kerkleiders aan elkaar te linken. De plaatselijke leiders worden ondersteund zonder dat er inbreuk gemaakt wordt op de zelfstandigheid van de plaatselijke gemeente. Er wordt voorzien in relaties, materialen en apostolische assistentie en identiteit aan gemeenten zowel nationaal als internationaal.

De doelstelling van BPTFN is: De wereld bereiken met het evangelie van Jezus Christus, Zijn gemeente te bouwen en te versterken en voorzien in een fundament voor onderlinge relaties. Dit komt tot uiting in elkaar ondersteunen, bidden voor elkaar, samenwerken met elkaar en wederzijdse inspraak.